Arvot ja käyttäytyminen
Tästä osiosta löydät psyykkiseen hyvinvointiin, oman käyttäytymisen hallintaan ja hengellisyyteen liittyviä palveluita
Rikosseuraamusalan etiikka - käsitteistä käytäntöön
Rikosseuraamusalan etiikka -teos on pintaraapaisu useisiin eettisiin näkökulmiin, joita rikosseuraamusala sisältää.
Rikosseuraamusalan etiikka - käsitteistä käytäntöön
Näin lusit kakkusi
Ohjeita ja reseptejä kokemusasiantuntijoilta ja vangeilta. Laurea-julkaisu 2023.
Hengellisyys
Hengellisen työn linjaukset
Hengellisiä palveluja on mahdollista käyttää rangaistusaikana ja uskontoa voi harjoittaa vankilassakin. Rikosseuraamuslaitoksen Hengellisen työn linjaukset vastaavat kysymyksiisi hengellisistä palveluista.
Uskot-foorumi
USKOT-foorumi ry on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka edustaa kuutta uskontokuntaa: kristinuskoa, islamia, juutalaisuutta, myöhempien aikojen pyhiä, buddhalaisuutta ja hindulaisuutta. Näiltä sivuilta löydät kattavasti tietoa näistä uskonnoista ja ihmisoikeuksista.
EVL - evankelis-luterilainen kirkko
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon palveluista löytyy tietoa heidän verkkosivuiltaan. Verkkokirkosta löytyy tietoa mahdollisuuksista päästä kuuntelemaan ja katselemaan hengellisiä tilaisuuksia eri nettisivuilla, televisiossa ja radiossa.
EVL - evankelis-luterilainen kirkko
Virtuaalikirkko
Virtuaalikirkossa evankelis-luterilainen kirkko lähettää striimattuja hengellisiä tilaisuuksia.
Godfulness
Voit levähtää näiden Youtube-videoiden äärellä, joissa Jumalan sana yhdistyy luontokuviin. Godfulness-sivuston ylläpitäjä on Raision seurakunta. Youtube-videot eivät ole katsottavissa suljetuissa vankiloissa
Godfulness (ESV)
Kirkot vankiloissa
Verkkosivu tarjoaa tietoa hengellistä vankilatyöstä, kuten vapaaehtoisten ja vankilalähettien toiminnasta.
Raamattu online
Raamattu online -sivulla voit lukea Raamattua sähköisessä muodossa. Tarjolla on nykyisen Raamatun version lisäksi vanhempia käännöksiä. Hakutoiminnolla voi etsiä vain tiettyjä Raamatun kirjoja yms. Osa sisällöistä luettavissa myös suljetuissa vankiloissa.
Helluntaiseurakunnat
Lisätietoa helluntaiseurakuntien toiminnasta.
Jyväskylän katulähetys
Jyväskylän katulähetys tarjoaa asumispalveluja, ruoka-apua ja tukea arjessa selviämiseen Jyväskylän alueella.
Suomen ortodoksinen kirkko
Täällä voit seurata Suomen ortodoksisen kirkon ajankohtaisia asioita, tapahtumia ja kuunnella myös joitakin podcasteja.
Suomen ortodoksinen kirkko (ESV)
Helsingin buddhalainen keskus - Triratna
Triratna-keskuksen ja buddhalaisen yhteisön sivuilta voit lukea buddhalaisuudesta, meditaatiosta ja tämän yhteisön ajankohtaisista asioista.
Koraani
Koraanin tekstejä ja tulkintaa nykylukijalle.
Käyttäytymisen muutos ja mielen taidot
Käytä niitä omia aivoja
"Käytä niitä omia aivoja!" - kokemusasiantuntijoiden opas rikollisuudesta irrottautumisen tueksi löytyy täältä osana aiheesta tehtyä opinnäytetyötä.
Käytä niitä omia aivoja! (ESV)
Irti rikollisuudesta
Haluatko irti rikollisesta elämäntavasta? KRISin hanke tarjoaa rikostaustaisille muutosohjelman, jossa pureudutaan rikollisille elämäntavoille altistaviin ajatusmalleihin. Tällä sivulla näet myös hankkeen videon irtautumisen tehneistä kokemusasiantuntijoista!
Nuoret ja rikollisuus
Nuori, tiedätkö milloin rikoksen määritelmä täyttyy tai miten ilmoitat poliisille, jos epäilet rikosta? Täältä löydät tietoa, apua ja ohjeita, miten toimia, jos olet kohdannut rikoksen.
Elämäntaitokurssi oma-apukurssina
Voit löytää kurssilta vastauksia mm. kysymyksiin: Mitä minä tarvitsen voidakseni hyvin? Mistä saan voimia arkeen? Voit löytää keinoja ylläpitää ja lisätä omaa hyvinvointiasi, itsestäsi välittämistä ja itsetuntemusta.
Elämäntaitokurssi oma-apukurssina
Oivamieli
Oivamieli tarjoaa harjoituksia rentoutus- ja tietoisuustaidoista sekä tietoa psyykkisen hyvinvoinnin edistämisestä. Kukapa ei haluaisi olla rauhallinen ja henkisesti kestävä "mielen mestari". Harjoitus tekee mestarin myös "mielen kuntosalilla".
Nyyti
Nyyti antaa apua elämän ja mielen hallintaan erityisesti opiskelijoille, mutta ohjeet ja oppaat sopivat hyvin myös muille.
Suomen Mielenterveys ry
Suomen Mielenterveys ry:n sivustolta löydät tietoa mielenterveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.
Opas ahdistuksesta ja stressin hallinnasta vangeille
Opas ahdistuksesta ja stressinhallinnasta on tehty nimenomaan vangeille! Autismisäätiön oppaasta saat hyviä vinkkejä arkeen!
Opas ahdistuksesta ja stressin hallinnasta vangeille!
Hyvää elämää vaikeina aikoina - kuvitettu opas stressinkäsittelyyn
Tämän oppaan kautta pääset tutustumaan erilaisiin taitoihin, joista voi olla apua stressin ja elämän vaikeiden hetkien käsittelyssä. Opas on käännös Maailman terveysjärjestön (WHO) alkuperäisestä julkaisusta.
Alla linkki WHO:n sivulle, josta alkuperäinen opas löytyy. Oppaasta on tarjolla useita eri kielivaihtoehtoja.
Doing What Matters in Times of Stress
Apua tunnesäätelyvaikeuksiin
Saat täältä teoriatietoa tunnesäätelystä, mutta myös harjoituksia arjessa kokeiltavaksi. Tämä opas syntyi rikostaustaisille naisille suunnatun Kriminaalihuollon tukisäätiön hankkeen kuntoutuskokemuksista.
Aggredi
"Minkä kadulla voittaa, sen käräjillä häviää." Aggredin tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan.
Aggression omahoito-ohjelma
Koetko olevasi liian "räjähdysherkkä" tai "hallitsematon" suuttumusta aiheuttavissa tilanteissa? Mielenterveystalon omahoito-ohjelmasta saat tukea aggression hallintaan. Parempi aggression hallinta voi parantaa elämänlaatua ja ihmissuhteiden toimivuutta.
Aggression hallinnan itsehoito-opas
Arki haltuun - apua ADHD-oireisiin -opas
Onko sinulla vaikeuksia keskittymisessä ja arjen hallinnassa, koska toimit hetken mielijohteesta? Kriminaalihuollon tukisäätiön Arki haltuun - apua ADHD-oireisiin -opas on tarkoitettu erityisesti rikostaustaisille.
Arki haltuun - apua ADHD-oireisiin -opas
Varavoimaa-kurssi ADHD-oireista kärsiville
ADHD-liiton kurssit
on tarkoitettu kaikille ADHD-oireista kärsiville. Varavoimaa verkosta-kurssilta saat tietoa ADHD:sta ja opit keinoja oireiden hallintaan. Kurssin salasanan saat yksikkösi henkilökunnalta.
Varavoimaa-kurssi ADHD-oireista kärsiville
Autismiliitto
Kun tarvitset tukea ja neuvoja autismiin ja autismikirjon ongelmiin liittyen, löydät niitä tältä sivustolta. Autismiliiton tavoitteena on autismimyönteinen yhteiskunta.
Autismisäätiö
Autismin kirjoon kuuluvat erityispiirteet, kuten ADHD ja Asperger, ovat hyvin yleisiä ja ne ilmenevät yksilöllisesti eri ihmisillä. Autismin kirjoon kuuluvien erityispiirteiden kanssa voi elää hyvin itsenäistä elämää, mutta kuntoutuksen avulla näihin erityisvaikeuksiin voidaan vaikuttaa positiivisesti ja vähentää niiden merkitystä henkilön elämässä. Apua, vinkkejä ja tukea autismin kirjoon tarjoaa Autismisäätiö.
Haavoittuvuus ja voima - selviytyminen väkivallan keskellä
Naistenlinja
Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille. Naisten Linjalla on tukipuhelin, chat ja nettikirjepalvelu. Naisten Linjan päivystys on tarkoitettu kaikille väkivaltaa, uhkaa tai pelkoa kokeneille naisille ja tytöille. Puhelimeen vastaavat Naisten Linjan kouluttamat vapaaehtoiset naiset.
Narsismin uhrien tuki ry
Yhdistys tarjoaa vertaistukea ja tietoa haitallisen narsismin vaikutuksista läheisiin.
Nollalinja
Väkivalta on sukupuolistunut ilmiö. Sekä miehiin että naisiin kohdistuu väkivaltaa, mutta sukupuoli vaikuttaa siihen millaista väkivaltaa koetaan. Kuuluminen sukupuolivähemmistöön lisää väkivallan riskiä. Täältä löydät muun muassa vastauksia ja toimintaohjeita useimmiten kysyttyihin kysymyksiin vaikka lähisuhdeväkivallasta.
Nollalinja | chat ei ole käytettävissä suljetuissa vankiloissa
Tukinainen
Raiskaus on rikos ja traumaattinen kokemus. Jos olet joutunut kokemaan raiskauksen tai seksuaalisen hyväksikäytön, saat apua Tukinaisen tukikeskuksesta.
Miessakit
Oletko mies, joka käyttää väkivaltaa ja / tai on joutunut väkivallan uhriksi? Molemmissa tapauksissa saat apua täältä (palvelut vain miehille).
Ihmiskaupan ja rikosten uhrit
Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä
Oletko joutunut ihmiskaupan uhriksi tai tiedät / epäilet jonkun muun joutuneen uhriksi? Ihmiskauppa on rikos ja ihmisoikeusrikkomus - ja sitä tapahtuu Suomessakin. Ihmiskaupassa uhri saatetaan alisteiseen asemaan ja häntä käytetään hyväksi taloudellisesti, seksuaalisesti tai muun hyödyn saamiseksi. Tunnista tämä ajoissa!
Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmä
International Organization for Migration (IOM)
Oletko tullut Suomeen muualta ja mietit, mitkä ovat siirtolaisen mahdollisuudet, oikeudet ja velvollisuudet? Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM tukee inhimillistä ja järjestelmällistä siirtolaisuutta kaikkien hyödyksi. This page is in English and Finnish! Are you a migrant or refugee in Finland? You can find some relevant information here!
International Organization for Migration (IOM)
Pro-tukipiste: prostituoitujen, seksityöntekijöiden ja ihmiskaupan uhrien tukikeskus
Jos sinua käytetään seksuaalisesti hyväksi, pakotetaan myymään seksiä tai paritetaan, hae apua. Sinulla on oikeuksia! Pro-tukipisteen ammattilaiset osaavat neuvoa, miten haet apua tilanteeseesi laajemminkin.
Pro-tukipiste: prostituoitujen, seksityöntekijöiden ja ihmiskaupan uhrien tukikeskus
Nuorten Exit
Tältä sivustolta saat tietoa seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta. Nuorten Exit tarjoaa 13–29-vuotiaille tietoa omista ja muiden rajoista sekä tukea seksuaaliväkivallan ja häirinnän tilanteissa.
Rikosuhripäivystys
Rikoksen uhriksi voi päätyä kuka tahansa. Uhrin ei tule syyllistää tapahtuneesta itseään vaan hakea apua! Täältä saat apua - sillä ei ole väliä, minkä rikoksen uhriksi olet joutunut.
Julkaistu 1.12.2023