Rikosseuraamusalan koulutuskeskus RSKK

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus (RSKK) on ainoa vankiloiden valvonnan ja ohjauksen tehtäviin pätevöittävä ja alan täydennyskoulutusta järjestävä oppilaitos Suomessa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva koulutuskeskus on osa Rikosseuraamuslaitosta.

RSKK kouluttaa vuosittain noin 120 vartijaa vankiloihin. Rikosseuraamusalan tutkintokoulutus on työpainotteinen. Työssäoppimisjaksot suoritetaan vankiloissa ja lähiopetusjaksot pääosin koulutuskeskuksessa. Tutkintokoulutuksen kesto on noin 16 kuukautta ja laajuus 90 opintopistettä.

RSKK:n opiskelijoilla on koulutuksen aikana useita ainutlaatuisia etuja, kuten palkalliset työssäoppimisjaksot ja pitkämatkalaisille maksuton majoitus lähiopetusjaksojen aikana.

Tutkintokoulutuksen lisäksi RSKK ylläpitää henkilöstön ammattitaitoa järjestämällä vuosittain kymmeniä täydennyskoulutuksia rikosseuraamusalan henkilöstölle. Osa koulutuksista toteutetaan yhteistyössä eri alojen koulutuskumppaneiden kanssa. Täydennyskoulutusten teemoja ovat johtaminen ja työyhteisötaidot, lähityö, ohjelmatyö, turvallisuus sekä toiminnan ohjaus.

RSKK:n yhteydessä sijaitsee Suomen ainoa kriminologinen kirjasto (RSKK.fi) . Kirjaston lainauspalvelut on tarkoitettu kaikille alan kirjallisuudesta kiinnostuneille.

Rikosseuraamusalan koulutuskeskusta johtaa Hannu Kiehelä.

Lisätietoja Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksesta (RSKK.fi)

Julkaistu 9.9.2022