Kesätyö vankilassa

Rekrytoimme kesälomakuukausina määräaikaisia vartijoita eri puolille Suomea. Kesätyöntekijänä tai sijaisena työskentely ei edellytä alan koulutusta, vaan jokainen uusi työntekijä perehdytetään tehtäväänsä.

Vankilassa työskentely edellyttää täysi-ikäisyyttä. Teemme jokaisesta Rikosseuraamuslaitokseen töihin tulevasta turvallisuusselvityksen. Työhön voi kuulua vanginkuljetustehtäviä, joten ajokortista on etua.

Työssä tarvitaan reipasta ja valpasta työotetta, yhteistyökykyä sekä hyviä sosiaalisia taitoja. Hyvä paineensietokyky ja jämäkkyys edesauttavat vartijan tehtävässä suoriutumista. Hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito on myös tarpeen.

Aloittelevan kesävartijan peruspalkka on noin 2050 euroa kuukaudessa, riippuen kokemuksesta ja koulutuksesta. Palkka koostuu tehtäväkohtaisesta palkasta (vaativuustaso vt3 1833,10 euroa/kk) sekä henkilökohtaisesta palkanosasta ja kokemusosasta. Lisäksi maksamme vuorotyöstä aiheutuvat lisät, esimerkiksi ilta-, yö-, lauantai- ja sunnuntaityökorvaukset.

Hyvien työkavereiden lisäksi tarjoamme mahdollisuuden työpaikkaruokailuun sekä liikunta- ja kulttuuriedun. Käytössäsi on myös laadukas ja valtakunnallinen työterveyshuolto.

Sijaisuuksia ja kesätöitä voi tiedustella sähköpostitse tai soittamalla suoraan vankilan yksikönpäällikölle ja apulaisjohtajille. Vankiloiden yhteystiedot löytyvät vankiloiden omilta sivuilta.

Kokemus vartijana työskentelystä katsotaan eduksi hakiessa Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen järjestämään rikosseuraamusalan tutkintokoulutukseen.

Määräaikaisena vartijana on mahdollista hakea oppisopimuskoulutukseen, jossa voi opiskella turvallisuusalan perustutkinnon. Oppisopimus on joustava keino opiskella toisen asteen tutkinto tai suorittaa osa turvallisuusalan opinnoista. Rikosseuraamusalan tutkintokoulutuksen pohjakoulutusvaatimuksena on toisen asteen tutkinto.

Lisätietoa turvallisuusalan oppisopimuskoulutuksesta (rskk.fi).

Moni työntekijöistämme on aloittanut uran vankilassa kesätyön kautta!

Lue lisää:


Vankiloiden yhteystiedot

Uratarinat
Rikosseuraamusalan tutkinto


Julkaistu 5.7.2022