Sulkavan vankila

Vankila sijaitsee Saimaan rannalla, 4 km:n etäisyydellä Sulkavan kirkonkylästä. Matkaa Savonlinnaan on 40 km, Mikkeliin 80 km ja Imatralle 90 km.

Käyntiosoite: Pieksänlahdentie 260, 58701 Sulkava
Postiosoite: PL 6, 58701 Sulkava
Puhelin: 029 56 85800
Faksi: 029 56 85812
Sähköposti: sulkava.vankila(at)om.fi

Vankisähköposti: vankiposti.sulkava(at)om.fi
Ohje vankisähköpostin käytöstä . Viestiä ei käsitellä, jos se ei ole ohjeen mukainen.

Yksikönpäällikkö Ismo Tiihonen, puh. 029 56 85808, 050 467 6717
Apulaisjohtaja Henna Surakka, puh. 029 56 85822, 050 452 0540

Yleistä

Sulkavan vankila on 48-paikkainen avolaitos. Laitoksessa on hyvät puitteet, joilla pyritään tukemaan vankien fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia sekä tukemaan muutoksessa rikollisesta käyttäytymisestä irtaantumisessa. Vankilassa on omatoiminen ruokailu, jokainen valmistaa itse päivän ateriat. Ateriakorvaus on vankeuslain mukaisesti 7,60e/ päivä.

Suurimmalle osalle vangeista on oma huone. Asunnot ovat solutyyppisiä, joissa yhteinen oleskelutila ja suihkut. Alueella on myös pari kaksiota ja yksiötä. Huoneissa ja yleisissä tiloissa on televisiot. Pyykinpesua varten on yhteinen pyykkitupa. Tupakointi on sallittua tupakkapaikoilla ulkona.

Toiminnat

Sulkavan vankilassa vangille nimetään vastuutyöntekijä, joka vastaa kokonaisvaltaisesti vangin asioista. Rikosten uusimista vähentävää ohjelmatoimintaa toteutetaan sekä ryhmämuotoisena että yksilötyönä. Vankila järjestää ammatillista ja sosiaalista kuntoutusta sekä muuta vapauteen valmentavaa toimintaa. Vankien isyyttä tuetaan perhetyön keinoin. Yhteistyötä tehdään Marttojen sekä Viola ry:n kanssa järjestettävänä ryhmätoimintana.

Sulkavan vankilassa on mahdollista opiskella itselleen ammatti tai suorittaa ammattitutkinnosta tutkinnonosia koulutussopimuksella tai harkinnan mukaan voidaan myöntää lupa opiskella vankilan ulkopuolella (opintolupa). Opiskella voi muun muassa toimitilahuoltajan ja kiinteistöhuollon sekä rakennusalan tutkinnon osia. Koulutuskumppaneina toimivat JEDU ja SAMIedu. JEDU järjestää vankilassa metallialan koulutusta sekä VALMA opintoja.

Vankilassa kartoitetaan oppimisedellytyksiä sekä työ- ja toimintakykyä. Vankila järjestää työtoimintaa laitoksen alueella: siivousta, kiinteistön ylläpito tehtäviä ja vaatteiden viikkausta Puolustusvoima yhteistyönä. Lisäksi vankilassa on avolaitosrahalla toteutettavia työkohteita, kuten Savonlinnassa Olavinlinnan muurinkorjausta ja Savonlinnan maakuntamuseolla museolaivojen kunnostusta. Yhteistyökumppanina toimii myös Metsähallitus ja Senaattikiinteistöt vuosittain sovittavin työkohtein. Avorahalla tehtävissä työkohteissa työstä maksetaan avolaitospalkkaa, opiskelusta ja vankilan työtoimintoihin osallistumisesta maksetaan toimintarahaa. Palkkatyö (siviilityö) laitoksen ulkopuolella on myös mahdollista.

Sulkavan vankilassa pyritään vapautuminen mahdollistamaan ehdonalaiseen vapauteen valvotun koevapauden kautta.

Vankiterveydenhuollosta sairaanhoitaja käy vankilassa viikoittain ja lääkäri kerran kuukaudessa, hammaslääkärin vastaanotto järjestetään Mikkelin vankilassa.

Vapaa-ajan toiminnat

Vankilan alueella rannalla sijaitsee sauna, mitä lämmitetään kaksi kertaa viikossa. Vapaa-aikana voi harrastaa monipuolisesti liikuntaa (lentopallo, tennis, sub-lautailu, kalastus, melonta, pyöräily, hiihto ja frisbeegolf). Kuntosali on käytössä joka päivä. Jonkin verran järjestetään liikunnallisia tai muita retkiä ehdotusten pohjalta. Kaupassa käytetään kaksi kertaa viikossa ja viikoittain kirjastossa. Kirkossa käynnit, AA- ja NA-toimintaan osallistuminen mahdollistetaan vankilassa.

Vankilasta annettava matkapuhelin on käytettävissä toiminta-ajan ulkopuolella. Älypuhelimen käyttö on kielletty vankilassa. Netin ja Skypen käyttö on mahdollista vankeuslain mukaisesti.

Valvotut tapaamiset ovat lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 11-15 välisenä aikana. Valvomaton tapaaminen alkaa perjantaina klo 17 päättyen sunnuntaina klo 16. Valvomattomat tapaamiset edellyttävät ennakolta vangille myönnettyä lupaa. Laitoksessa on valvomattomiin tapaamisiin kolme tapaamistilaa.

Järjestyss‍ääntö

Sulkavan vankilan järjestyssääntö 19.12.2019 [pdf, 338.7 kB]

Tulo-opas

Sulkavan vankilan tulo-opas 1.10.2020 [pdf, 1.7 MB]

Sulkavan vankilan tulo-opas 1.10.2020, venäjä [pdf, 1.7 MB]


Julkaistu 30.8.2022