Semestervikariat på ett fängelse
Under semestermånaderna rekryterar vi väktare till visstidsanställning i våra fängelser i olika delar av Finland. Att ta ett jobb som sommarvikarie i ett fängelse förutsätter ingen utbilding inom området, varje ny arbetstagare får en adekvat introduktion in i arbete.
Man ska vara myndig för att kunna jobba på ett fängelse. Vi låter ta fram en säkerhetsutredning på varje person som ska börja jobba vid Brottspåföljdsmyndigheten. Arbetet kan innebära uppdrag med fångtransporter, så det är en fördel att ha körkort.
Jobbet kräver en snabb och alert inställning till arbetet, förmåga till lagarbete och god social kompetens. God stresstolerans och en viss robusthet gör det lättare att klara av jobbet. Dessutom ska man ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i finska.
Grundlönen för en nytillträdande sommarväktare är cirka 2 050 euro i månaden beroende på erfarenhet och utbildning. Lönen består av en uppgiftsbaserad lönedel på kravnivå 3 som går på 1 833,10 euro/mån, därtill kommer en individuell lönedel och en erfarenhetsdel. Dessutom betalar vi tillägg för arbete i skift, vilket innebär att du får ersättning till exempel för kvällar, nätter, lördagar och söndagar som du jobbar.
Utöver schyssta arbetskompisar får du tjänstepersedlar och subventionerade måltider på arbetsplatsen och har förmåner som gäller motion och kultur. Du har också tillgång till riksomfattande företagshälsovård som håller hög kvalité.
Arbetserfarenhet i fängelse räknas som merit när man söker till examensutbildning inom brottspåföljdssektorn, som sker vid Brottspåföljdsområdets utbildningscentral. I fängelse får man arbeta som väktare i visstidsposition utan att ha utbildning i upp till två år.
Vikariat och sommarjobb kan man förfråga per mejl eller genom att ringa direkt till enhetsdirektörerna och biträdande direktörerna för fängelserna. Fängelsernas kontaktinformation finns på fängelsernas egna sidor.
Många av våra anställda har kommit in och börjat sin karriär som semestervikarie!
Läs mer:
Karriärberättelser
Examensutbildning
Publicerad 5.7.2022